Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"
09 Mrt '06 - 1045 W, 3 I - + 33 - 15 'NATHALIE MAAKT VRIENDEN MET'... HUMBERTO TAN

Ken jij de film How to Make Love to a Negro Without Getting Tired?
"Eh... nee..."
Heb je als neger een bovengemiddeld libido?
"0, haha! Ja. Dat klopt als een bus. Niet te houden ben ik. Als je nog even zo doorgaat, moet je kijken wat er gebeurt! Nee. Ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik heb nooit aan andere mannen gevraagd: 'Hoe vaak doe jij het nou?' Ik ben er wel van overtuigd dat als je ritme op de dansvloer hebt, de kwaliteit dan wel omhooggaat in bed. En ik kan goed dansen, ja."
Ik bezocht de website van je kledinglijn. En dan schieten de woorden 'aanraken', 'benaderbaar', 'sympathie 'en 'zachtaardig' op je af. Zijn dat eigenschappen die op jou slaan?
"Ja. Het is niet zozeer hoe ik ben, maar hoe veel mensen in mijn omgeving mij ervaren. En voor een deel klopt dat ook wel."
Ben je zo 'n allemansvriend?
"Nee. Ik begin wel altijd met iedereen op nul. Maar als het niet goed is, is het niet goed."
Waneer had je voor het laatste knallende ruzie? 
"Zakelijk, vorige week nog. Toen voelde iets niet goed en zei ik: 'Ik doe het niet.' Ik ben daar vrij transparant in."
Dat klinkt niet bepaald als een knallende ruzie...
"Nee, knallende ruzie zal ik niet snel hebben. Dat heeft toch geen zin?"
Nee, dat heeft geen zin. Maar dat is toch nog geen reden om het niet te doen? Of ben je zo at ease dat je nooit onredelijk of belachelijk doet?

"Ik kan soms onredelijk zijn. Belachelijk ook. Maar ik heb nog nooit in mijn leven met iets gesmeten. Of misschien één keer. Toen was ik veertien ofzo. Toen heb ik een appel naar mijn broer gegooid omdat-ie zo bijdehand deed en ik al zes keer had gezegd: 'Hou nou op, hou nou op.'"
Heb je wel eens ruzie gehad met Jack Spijkerman?
"Wel discussies, maar geen ruzie. In programma's waarin je samenwerkt, moet je elkaar de ruimte geven. Dat kan soms vervelend zijn, maar dan moet je maar niet samen gaan zitten." Vind jij hem echt de grappigste man ter wereld of kreeg je een bonus voor elke keer dat je lachte om zijn grap? "Haha, nee. Ik krijg geen bonus per lach. Ik vind het wel knap wat hij doet. Maar ja, niet alle grappen lukken. Maar je bent wel collega's en bovendien zijn mijn vragen ook niet allemaal even briljant."
Ik las ergens dat jij maar vier uur per nacht slaapt. Kruip je wel eens onder de zonnebank als je er slecht uitziet?
"Ik slaap gemiddeld tussen de vier en de zes uur. Maar ik neem nooit een zonnebankje, ook niet in de wintermaanden. Al word ik trouwens geel in plaats van wit, hoor."
Ik las dat je als klein jongetje al graag Vogue las. En dat je Karl Lagerfeld nog met zwart haar hebt gezien, omdat je zo vaak naar modeshows op de Duitse televisie keek. Dacht je moeder dat je homo was?
"Nee, volgens mij niet. Ik was ook gewoon aan het voetballen en in bomen aaan het klimmen, ik had ook gescheurde broeken, dus dat cliché beeld klopte niet. Heel veel blauwen heel veel roze, zeg maar. Dat heb ik altijd wel een beetje gehad. Toen ik bij de Avro werkte, zeiden ze: 'Hé, daar heb je die nicht van de Avro!' Mensen had dat gevoel vaak bij mij. Maar dat talent heb ik nog niet bij mezelf ontdekt."
Je bent geboren in Paramaribo. Je was drie toen je moeder met jullie naar Nederland ging. Zij was toen al gescheiden. Heb je nog wel contact met je vader?
"Ja, hem zie ik nog wel eens, maar niet vaak. Hij woont in Suriname. Mijn moeder heeft ons opgevoed. Zij is de belangrijkste ouder voor mij geweest."
Zij is vorig jaar overleden. Heeft dat veel impact op je gehad?
"Ja. Ik mis haar nog iedere dag. Iedere dag. Dat gaat ook nooit meer weg, denk ik. Dat weet ik wel zeker. Ik heb ook al een broer verloren. Dat is ook voor mij de reden waarom ik steeds zeg dat geld niet het belangrijkste is. Het gaat om plezier hebben in wat je doet. Mijn moeder was 69 toen ze overleed."
Jij bent nu veertig. al een aardig eind op weg. Kun jij goed leven met de dood?
"Ja. Het ergste wat er is, lijkt mij eeuwig leven. Een drama. Omdat alles en iedereen om je heen wegvalt. Als je nog 280 jaar leeft, weet je zeker dat niemand van je generatie er nog is. Je kunt met niemand delen wie Barbapapa ook alweer was. Je kunt met niemand delen hoe Van Basten in '88 was. Dat lijkt mij heel eenzaam."
En ouder worden? Vond je het bijvoorbeeld erg dat je kaal werd?
"Ik had altijd al een hoog voorhoofd, waardoor ik snel kaal leek. Ik kreeg ook pas haar op mijn vijfde. Daarvoor was ik ook kaal. Maar toen er vijf jaar geleden een half maantje overbleef, heb ik het afgeschoren. Nu scheer ik het iedere dag bij, onder de douche. Ik doe het op de tast. Ik heb zo'n trilding. Maar het lijkt me geweldig, als je op vakantie kunt gaan liggen in een kappersstoel en dat ze je met grote messen gaan scheren. Maar ja, ik heb niks te scheren. Ook geen baard. Ik heb Chinese voorouders. En ik heb nog nooit een Chinees met een volle baard gezien."
Schrik je er soms niet van hoe snel het leven gaat?
"Ik heb al genoeg dood om mij heen gehad voor mijn veertigste, dat ik daarin realistisch ben. De dood is gewoon een feit. Dus ja, ervoor weglopen heeft geen zin, maar erop vooruit leven heeft ook geen zin, dus ik neem het zoals het nu is. Je ziet wel wanneer het je tijd is. Misschien heb ik nog zestig jaar, maar misschien ook maar zes. Dus geniet ik er nu zoveel mogelijk van. Van kleine dingen genieten, zoals van dit lekkere eten, dat is nou leven. Het leven letterlijk proeven. Het zijn niet de grote dingen. Het is dit. Het zit hem gewoon in dit ene bakje."