Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"
25 Jul '05 - 963 W, 3 I - + 31 - 17 INTERVIEW WINSTON GERSCHTANOWITZ

Zuig jij wel eens geld op?
"Wat?"
Of je wel eens geld opzuigt, als je aan het stofzuigen bent?
"Dat ik denk: oh, vijf cent, hup, weg?"
Ja, waarom zal ik bukken?
"Nee... Nee, dat heb ik nooit gedaan."
Heb jij een heftige puberteit gehad?
"Ik heb überhaupt geen puberteit gehad."
Is dat niet ongezond?
"Weet ik niet. Ik heb die gewoon niet gehad. Ik hoorde het wel op school en later van mensen. Toen dacht ik: nee, ik heb dat nooit gehad. Ik heb ook nooit van die jeugd­puistjes gehad."
Maar ook nooit je ouders enorm teleurgesteld?
"Nee. Dat was bij ons niet aan de orde."
Over bekende Nederlanders gaan altijd de wildste geruchten. Over jou datje op oudere vrouwen zou vallen en het met Christine Kroonenberg zou hebben gedaan. Terwijl je moeder het met Henk van der Meijden deed, die dus eigenlijk jouw echte vader zou zijn... "Dat waren inderdaad de twee toppers die ik niet leuk vond. Het zijn de twee dingen die er de laatste tien jaar toch echt wel uitsprongen qua wat ik irritant vond."
Hoe ga je daarmee om?
"Dan denk je even: zou dat waar zijn? Heel even."
Heb je het toen gevraagd aan je moeder?
"Nee."
Helemaal niet over gehad?
"Jawel. Mijn ouders kenden Henk van der Meijden heel erg goed. Maar ik wist wel dat het niet zo was. Sorry hoor, maar dan had ik er niet zo uitgezien."
Op een schaal van 1 tot I0: hoe gaaf vind jij jezelf?
"Zo! Eh... ik denk een 8."
Waarom geen 10?
"Dat klinkt zo naar in zo'n interview."
Wat is irritant aan jou?
"Dat ik altijd te weinig tijd heb. Voor iedereen en alles. Dat ik nooit iemand echt genoeg tijd kan geven. Op mijn werk niet, privé niet, niemand niet eigenlijk."
Je moeder is een jaar geleden overleden. Heb je wel tijd om te rouwen?
"Te weinig. Maar ik doe dat door hard te werken."
Ben je niet bang dat je vervlakt, als je zoveel werkt?
"Ik lees de kranten, ik let op het nieuws, ik denk niet dat ik onderontwikkeld ben."
Wat stem jij?
"Ik heb lang niet gestemd... maar ik denk dat ik VVD ga stemmen."
Waarom?
"Ik denk dat wij in dit land genoeg aan welfare doen. Ik vind dat mensen die hard werken, beloond moeten worden. Ik denk niet alleen maar aan mezelf, maar ook niet alleen maar aan anderen. In dit land word je gewoon voor alles gestraft. Als het goed met je gaat, word je gestraft. Dan zeggen ze: geef al je verdiende geld maar aan mij! Ik heb dat meegemaakt, toen mijn moeder overleed. Dan denk je echt: waar doe je het allemaal voor?"
Waar maak je je echt kwaad om?
"Dat ik het nieuws zit te kijken en zie dat ze daar in Den Haag weer de hele dag hebben zitten vergaderen over of je cd's in je auto mag laten rondslingeren. Dat is toch godverdomme niet te geloven. Dan denk ik: kijk even om je heen wat de echte problemen zijn. Of over dat er hier om de hoek zeven agenten staan om mensen aan te houden die een stukje over de trambaan fietsen. Tegen die agenten wil ik gewoon wel roepen hoe zielig ze zijn! Maar ik doe dat dan niet, want dan krijg ik gelijk ook een bon. Maar dan denk ik echt: joh, agentje met je pet: get a life! Ik ben in Cambodja geweest en daar fietsen mensen op zand! Die mensen kunnen het helemaal niet begrijpen dat je hier wordt aangehouden omdat je geen licht op je fiets hebt. Daar fietsen ze op houten banden!"
Mark Koster, oud-hoofdredacteur van de Nieuwe Revu en nu hoofd research van het nieuwsprogramma NSE vond dat het hoog tijd werd dat jij weer eens terugging naar school. Omdat je aan de burgemeester van Almere vroeg: 'Hoe is het in de Tweede Kamer? '
"Tja, niemand kent die man, en die probeert dan op te vallen door dat soort dingen te roepen. Je kunt ook zeggen: als hij echt een programmamaker is, begrijpt hij dat dat soort dingen in the heat of the moment soms kunnen gebeuren. Dat het dom is, ja, natuurlijk. Maar hij wordt er ook niet beter van door dat zo over mij te zeggen. Snap je?"
Nee.
"Er zijn een hoop mensen die mij niets vinden. Maar er zijn meer mensen die denken: die jongen kan toch ook een foutje maken, dan dat ze denken: wat wordt die Koster leuk door dit te zeggen. Er is al zo veel negativiteit in de wereld. Ik zou dat nooit doen."
Hoe wispelturig is jouw zelfverzekerdheid?
"Naar buiten toe niet. Naar binnen toe soms wel. Dat betekent dat ik me er soms achter probeer te verschuilen. Dat ik zeg: 'komt goed', en mensen denken dat het wel goed komt. Terwijl ik denk: pfff, dit moet ik nog wel effe zien te flikken."
Kun jij tegen kritiek?
"Ik heb daar nooit zo'n problemen mee. Het zegt meer over degene die kritiek levert, dan over mij. De wrok jegens mij heeft 9 van de I 0 gevallen te maken met jaloezie. Jaloers op mijn succes, op m'n materie. Ik verwezenlijk veel van mijn jeugddromen op jonge leeftijd, omdat ik gewoon weet: het leven is kort en wie weet is het volgende week afgelopen."
Stel, je wint zelf de hoofdprijs in de Postcode Loterij. Zou je dan nog een programma als Thuis willen presenteren?
"Zeker. Dat zou mijn leven niet veranderen. Ik kan nu alles doen wat ik wil, dus die winst voel ik niet in mijn leven. Mijn drijfveer is niet alleen cash. Als dat zo zou zijn, zou ik sommige dingen echt anders doen."