Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"
25 Nov '05 - 408 W, 1 I - + 34 - 16 TV recensie van deze week

DE BESTE VERLIEZER

Beiden zijn beroemd, succesvol en rijk. Maar wie van hen verdient dat het meest? Na 'Katja vs Bridget' zullen we het weten. Want in dit weinig vrijblijvende programma gaan beide schoonheden de strijd met elkaar aan op het scherpst van de snede. Krystle en Alexis, eat your heart out! 
“Het is maar een spelletje”, roept iemand nog relativerend als beide dames gespannen aan de start van de motorcrossbaan staan. “Het is helemaal geen spelletje, sodemieter op!”, reageert Bridget bits en vliegt er als een hazenwind vandoor. Maar als ze in een bocht omver valt en de rondborstige snelheidsduivel haar voorbijschiet maakt d'r winnaarsmentaliteit in no time plaats voor de slachtofferrol. ‘Help dan ook effe’, klaagt ze tegen de omstanders. En, liggend in de volgende bocht: “Dit is nou al de tweede keer!” Katja wint glorieus en Bridget ‘draagt’ haar verlies in een klaagzang. "Ik ben drie keer gevallen. Maar de eerste keer was zo hard, dat ik geen lucht meer kreeg, en er was niemand!”

In de boksring vergaat het haar al niet veel beter. Alhoewel ze Katja in de eerste minuut een enorme dreun uitdeelt die haar op d'r benen doet wankelen, en BENG! nog één, blijft Katja vechten totdat ze erbij neer valt. En wint. "Vals spel", concludeert haar vriendin direct. Maar de scheidsrechter blijft bij zijn oordeel. Verongelijkt druipt Miss IJskoningin af naar de kleedkamer. “Ik begrijp niet dat jij wint, terwijl ik geen klap van je heb gehad. Dat is toch geen boksen wat jij doet!”, feliciteert ze de winnares. Die er op haar beurt boos vandoor gaat. De volgende ronde verliest Katja, huilend (waarna ze haar rivale wel feliciteert), maar na 100 meter sprinten is de eindstand van uitzending 1 bekend. Het is 1 - 0 voor Katja.
In aflevering 2 gaat het om: wie is het grappigst? Bridget geholpen door de Lama’s en Katja door Hans Teeuwen laten een verrassend hoog staaltje stand-uppen zien. Maar de publieksjury oordeelt in het voordeel van het populaire sekssymbool. Het is 2 - 0 voor Katja. Dus is het tijd voor zwaarder geschut. ‘Wie maakt de beste kerstplaat?’, is de volgende opdracht. Zakelijk als Maasland is, belt ze snel met Jant(je) Smit. Meeliftend op de populariteit van de Volendamse zanger met zijn trouwe, fanatieke fans moét het toch lukken om haar concurrente te verslaan. De toekomst zal het uitwijzen. Beslecht is in ieder geval al wel wie de beste verliezer is.