Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"
02 Nov '05 - 403 W, 1 I - + 34 - 20 TV recensies

Opdat wij niet vergeten

Op 31 mei jl. overleed Taylor in ‘The Bold & Beautiful’. Ze werd neergeschoten. Iedereen was in shock. Voor Ridge was het helemaal verschrikkelijk. Hoe moest hij in godsnaam verder zonder zijn beeldschone, intelligente, hartverwarmende vrouw en moeder van drie schattige kindertjes? Tot er zich ineens in no time alweer een vrouw in zijn leven dringt. Brooke nog wel, Taylor’s grootste rivale gedurende haar leven! 
Ook moeder Stephanie vindt het belachelijk. Maar meer omdat ze niet kan geloven dat haar zoon Ridge Brooke, die zwanger is geworden van de man van haar eigen dochter die ze met Rigde’ vader kreeg (die overigens niet zijn echte vader blijkt te zijn) ten tijde van diens tijdelijke scheiding met haar, heeft vergeven... 
“Vind je die slet dat waard?”, informeert ze bij zoonlief Ridge, die getergd zijn hand door zijn zwarte lokken haalt. Zijn brede kaaklijn is gespannen als hij bromt: “Hou erover op, mam”. 
Maar Stephanie houdt er helemaal niet over op. “Moet iemand die haar dochter bedriegt jouw kinderen opvoeden?”, bijt ze hem toe terwijl ze hem zeer doordringend aankijkt. Ridge kijkt slechts stuurs voor zich uit en Stephanie is woest. Ze hoopt dat Bridget er nog iets aan kan doen. Sinds die weet dat Ridge haar echte broer niet is, is ze op haar beurt verliefd geworden op de grote liefde van haar moeder, en dat lijkt ergens soms best een beetje wederzijds te zijn. Maar ook dat lijkt niet te mogen baten. Koud vijf maandjes nadat Taylor is begraven, wil Ridge alweer in het huwelijksbootje stappen! En niemand die het tussen al het gekonkel door nog over Taylor heeft.
2 november vorig jaar overleed Theo. Hij werd neergeschoten. Iedereen was in shock. Daarna begon de soap. Politici, vrienden-voor en vrienden-tegen vielen over elkaar heen. Nu de moordenaar levenslang vastzit en wij weer tot de orde van de dag over gaan, vraagt Katja Schuurman zich af of dat wel kan, en zelfs mag. Is alles wel genoeg onderzocht en naar buiten gebracht? Had de moord voorkomen kunnen worden, en als dat zo is, wie is er dan verantwoordelijk voor dat dat niet is gebeurd? Het is onderwerp van haar documentaire ‘Prettig weekend ondanks alles’ die exact een jaar na dato wordt uitgezonden. “Opdat wij niet vergeten”, zo verklaarde ze. 
Nu maar hopen dat dat haar lukt. En dat personages in levensechte soaps niet zo snel weggespeeld en vergeten worden.