Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"
30 Jul '05 - 1123 W, 3 I - + 30 - 21 Interview met Harry Mens voor de Blvd.

'NATHALIE MAAKT VRIENDEN'

Trekt je mannelijke ego het wel dat ik je eten betaal?
"Nee, en dat doen we dus niet. Ik ben een beroepsbetaler, dus ik betaal eigenlijk altijd. Ook bij mannen."
Waarom?
"Ik ben heel makkelijk. Het zijn aftrekbare kosten voor mij en ik verdien heel veel, dus het maakt me niet uit."
Is het leuk om rijk te zijn?
"Ik verbeeld me dat ik dat niet ben hoor. Ik heb vrienden die een miljard hebben, daar voel ik me gewoon een kleine jongen bij."
Maar je bent ook ooit onderaan de ladder begonnen, dus je weet wel dat je nu redelijk rijk bent.
"Ik heb het financieel altijd heel goed gehad. Ik was zeventien toen mijn vader stierf en had toen niks. Op mijn achtiende kocht ik mijn eerste MGB-GT. Die kostte toen 18.000 gulden. Ik heb altijd Jaguars gereden, grote Peugeots, Bentiey's. Ik heb altijd veel verdiend n uitgegeven."
Je staat bekend als een enorme patser. Hecht je erg aan statussymbolen?


"Nee hoor, ik ben zelfs van plan om mijn auto met chauffeur weg te doen. Dan ga ik alleen nog maar in een taxi rijden. Dat lijkt me makkelijker. Ik hecht juist steeds minder aan statussymbolen. Ik betrap mezelf erop dat ik nauwelijks fatsoenlijk gekleed over straat ga de laatste tijd."
Hecht je aan geld? Stel er komt nu een terrorist binnen die zegt: 'Al uw geld, anders gaat die kleine rooie eraan '. Wat doe je dan?
"Dan zeg ik: 'Kom volgende week maar terug. Ik wil eerst haar stuk lezen'."
Serieus...
"Ja, natuurlijk zou ik mijn geld afgeven, maar ik wil wel eerst zeker weten of het allemaal serieus is en het geen plastic pistool is. Ik denk dat je niet te lang moet wachten met dat soort figuren, maar direct in de aanval moet. Ik zou hem beetpakken. Als hij dan schiet, heb ik pech gehad."
In de media wordt er vaak met hoongelach over je gepraat. Ik las bijvoorbeeld: 'Op zijn best wordt hij afgeschilderd als clown, op zijn slechtst als onbetrouwbare opschepper.' Hoe komt dat toch?
"De Nederlandse pers is per saldo links. Ik ben geen exponent van links, dus vinden ze het heerlijk om mij belachelijk te maken. Duisenberg die uiteindelijk zo rechts was als de klere, wordt de hemel in geprezen terwijl dat een luie man was die dagelijks tachtig sigaretten rookte en een fles whisky dronk."
Je kijkt vaak zo boos. Vind je het leven wel leuk?
"Boos? Eerder ernstig. Voor mijn tv-programma moet ik me goed inlezen en door mijn drang naar perfectie ben ik geconcentreerd bezig. Dat geeft je een gelaatsuitdrukking alsof je boos bent, maar dat is helemaal niet zo."
Een aantal van je gasten in Business Class, Pim Fortuyn, Theo van Gogh, en WillemEndstra, is vermoord. Heeft dat je veranderd?
"De moord op Pim wel. Met hem had ik echt wat. Met Endstra had ik niks en met Theo had ik ook minder. Theo heeft er min of meer om gevraagd, vind ik. Laat ik het zo zeggen: hij heeft geen enkele moeite genomen om mensen niet tegen zich in het harnas te jagen. Hij zei bij mij in het programma over Thom de Graaf: 'Die man zal er alles aan doen om in de Tweede Kamer te komen, al moest hij het lijk van Anne Frank neuken'. Tot groot verdriet van [heo heb ik dat eruit geknipt, maar dat kun je gewoon niet zeggen. Je daagt met dat soort uitspraken minder stabiele mensen uit om dingen te doen. Je moet ook een beetje praktisch in het leven staan natuurlijk."
Je zei eens: 'Een vrouw is voor mij een moeder van kinderen. Vrouwenhoren te baren en thuis te zitten '. Zijn het de zorgzame moederkloeken die je hart veroveren?
"Een vrouw hoeft van mij niet te werken. Liever niet. Mijn moeder had zeven kinderen. Die heb ik nooit anders gekend dan als de moeder van die kinderen. Dat vond ik een mooi beeld. Ik ben niet supergelovig, maar ik ben katholiek en in de historie van het katholieke geloof is de moeder de basis van het gezin. De vader werkt. Dat beeld heb ik van een huwelijk en een gezin."
Durven vrouwen je nog wel te vertrouwen nadat je er tien jaar lang een dubbelleven op na hebt gehouden?
"Tuurlijk wel, omdat ik wel eerlijk ben."
Hoe reageerde je inmiddels ex-vrouw Suze toen je bekende dat je er tienjaar lang een dubbelleven op nahield en zelfs twee kinderen had bij die ander, Mona?
"Nou, dat waren niet mijn fijnste uren. Het is een explosie van verdriet die ik niemand gun. Zeker haar niet. Maar het gebeurt. Je bent vanaf dat moment gelijk weer bezig met het herstel, maar het was geen leuk moment."
Moest je veel liegen in die tijd?
"Ja, maar dat werd een tweede natuur. Het was geen liegen meer, maar het beschermen van mijn omgeving. Ik had ook weg kunnen lopen, maar dan had ik mijn dochters van zeven en acht achter moeten laten."
Je bent ooit met Suze getrouwd met het idee 'tot de dood ons scheidt'. Is je kijk op liefde veranderd?
"Dat is moeilijk hoor, heel moeilijk. In wezen hou ik nog van mijn eerste vrouw, maar op mijn manier. Anders. Ik zou hopen dat ze een man vond, maar dat doet ze niet. "
En Mona ook niet.
"Nee."
Ik hoorde dat je ook samen met je twee gezinnen op vakantie bent geweest. Hoe was dat?
"Nou, Suze was daar met mijn oudste dochter. Zij zaten in een hotel. Mona was met de kinderen in mijn huurhuis daar. "
Kan iedereen het goed met elkaar vinden?
"Ja, eh nou.. ..De dames hebben onderling meer een haat-liefde verhouding. Nou, geen liefdesverhouding. Die groeten elkaar en that's it."
Zie je nog wel een serieuze relatie voor je?
"Ja, nog n en dan nooit meer. En dan zo monogaam als de klere."
Toch hoorde ik dat jij ook wel eens naar de hoeren gaat.
"Dat is niet waar. Ik ben wel in clubs geweest met relaties. Ik vind het heerlijk om de boel in de maling te nemen in zo'n tent en met champagne te gooien, maar om nou te zeggen: 'Ik ruk ze mee naar boven'. Nee, dat zie ik niet zo zitten."
Ben je nog nit met een hoer geweest?
"Nee, vind ik vies."
Denk je dat je naar de hemel gaat?
"Ja, Pim heeft dat geregeld. Ik mag gelijk naar binnen."
Maar als je aan ontrouw doet mag je toch niet naar de hemel?
"Jawel, als je het in je hart maar oplost. Als katholiek kun je biechten, h? Het is een mooi geloof.