Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"
08 Okt '05 - 402 W, 1 I - + 26 - 22

"De kandidaten van 'Veronica's lekkerste' zijn dit jaar nóg lekkerder!!" beveelt het programma zichzelf aan. "Er zijn hele strenge selectiedagen gehouden, want we willen hier op het podium natuurlijk alleen lekkere mannen en vrouwen hebben staan", kirt de presentatrice Jorinde Moll opgewonden. De ene nog minder lekkere kandidaat na de andere beent de bühne op en af. 
Zoals Youri. Hij is beroepskandidaat, vorig jaar deed hij ook al een gooi naar de felbegeerde titel, maar dit jaar valt zijn uitzonderlijke bad hair life wederom niet heel erg in de smaak. Omdat zijn grootste prestatie in zijn leven tot nu toe is: 6 keer seks hebben op één avond, mag hij van het publiek nog even blijven. Zijn rivaal, een 19-jarige opgepompte dwerg, die als hoogtepunt in zijn leven heeft: met zijn brommer tegen een boom aanrijden, maakt minder kans. Terwijl hij, naar eigen zeggen, toch 'heerlijke tepels' heeft...

De jury met Mental Theo als voorzitter, de 'spraakmakende schoonheid' Ellemieke Vermolen, de 'tópfotograaf' Edwin Smulders en Jasmine -ik-ben-getrouwd- Sendar, is volgens Jorinde ook dé lekkerste. En levert vakkundig commentaar.
Zoals bij Denise. Ze is 18, heeft een eigen paard, bijt wel eens op haar nagels en doet mee om erachter te komen of anderen haar sexy vinden. Uitslag: dat vinden ze niet. De argumentatie van Mental Theo: "Ik schrik me dood. Ik lees hier dat Denise later bij de politie wil en ik heb laatst een bekeuring van 420 euro gehad." Het meisje wordt weggestemd.
Kapstertje Dione daarentegen heeft 'een lichaam als een colaflesje' en is gezegend met een heuse tepelpiercing. Edwin Smulders werpt haar een, voor zijn doen, coole hunkblik toe en informeert schalks: "Zit-ie links of rechts?" Het blijkt de rechter. En Dione mag blijven.
Terwijl de damesjuryleden een neger met bijbehoren billen zijn broek naar beneden laten trekken, lacht Edwin bij elke Holly Hobby-vraag dubbelzinnig naar de tienermeisjes alsof hij  zojuist iets veelbetekends heeft aangeroerd en complimenteert de 40-jarige Mental Theo andermans' dochters met: "Wow! Echt porno zeg. Is het allemaal echt?" ("Pap, Pap! Mental Theo vindt me geil!").
De jongen die wint, maakt een beestachtig gebaar alsof hij zojuist het winnende WK-doelpunt tegen Duitsland heeft gemaakt. Hij heeft de fantástische hoofdprijs gewonnen: een weekendje skiën. Wint-ie de finale, dan krijgt hij ook nog eens een brommer èn een fotoshoot in het 'toonaangevende' Veronica Magazine.
Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn.