Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"
01 Sep '05 - 422 W, 1 I - + 28 - 23

HARD GELAG

'Die hutspot stinkt naar stront. En oh ja, jullie huis en jullie kleren ook.' Heel erg hard kon de familie Beerens niet lachen toen Gordon het voorgeschotelde eten vergeleek met hun varkensfokkerij. De kijkers daarentegen vraten de platvloerse meligheid als zoete koek. De eerste aflevering van 'Gerard & Gordon over de vloer' was meteen een kijkcijferhit.
In de tweede episode was het Russisch Staatscircus aan de beurt ('Krg het circus een beurt; zou het tweetal waarschijnlijk buikscheurend van het lachen bulderen). De poedel van Noordzee FM haalt zijn billenmaat Joling in alle vroegte op. Het regent. "Ik had het verkeerd verstaan. Je zei: kom van de week langs, nou, het is drweekt geworden.' Het duo gert het uit...

Slap van de lach begeven ze zich richting het circus. Er moet eerst een caravan worden opgehaald. Joling bekijkt de trekhaak. "Wat een grote knop zeg. Ga er eens op zitten; kijken of je goed staat!" Krom van het lachen hangen de diva's aan elkaar.
In een interview vertelt Gordon dat dit een doelbewuste strategie is. Als je steeds keihard om je eigen grappen lacht, lacht het publiek vanzelf wel een keer mee. Als het niet met de grap zelf lukt, dan wel daarna vanwege de meligheid van de grappenmakers zelf. De strategie wordt om de haverklap uit de kast getrokken. Het liefst in de categorie 'poep- en piesgrappen. "Die Gordon heeft net zo vreselijk zitten bouten hiernaast. Volgens mij is z'n hele binnenband eruit gevlogen. Daar komt een putlucht uit! Die spiegel gaat er helemaal los van zitten!" En inderdaad, de heren komen niet meer bij. "Gordon, heb jij enig idee waar we vandaag terecht zullen komen?" "Ik hoop bij de korps mariniers. Dan ga ik op die stormbaan liggen en mogen ze allemaal over me heen.' Het duo blijft erin. "En voor en n achter', roept de circus-directeur als de heren met een plank sjouwen. De verwende prinsjes bulderen het alweer uit. "Dt zijn we wel gewend! Whahaha!!!"
In de derde aflevering staat het huilen Gordon echter nader dan het lachen. Niet zozeer omdat ze drie dagen moeten werken in Het Kuhrhaus, maar omdat er n dag voor de opnamen een einde komt aan Gordon's relatie. "Je ziet hoe hecht en echt de vriendschap tussen Gordon en Gerard is, wanneer Gordon een schouder nodig heeft om op uit te huilen', vertelt een redactrice van het programma.
Nu maar hopen dan dat de strategie van de heren ook bij huilen werkt.