Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"
01 Nov '05 - 1023 W, 5 I - + 124 - 111 Interview met Jeroen Pauw voor de Blvd.

'NATHALIE MAAKT VRIENDEN'

 

Op een schaal van 1 tot 10, hoe gelukkig ben jij?
Dat wisselt heel erg tussen de drie en de negen. Ik geloof dat in mijn geval geluk toch wel een geslaagde vlucht is, een beetje weg van de dagelijkse dingen. En dat kan in het werk zijn of door met mijn bootje over de Amstel te varen met een fles witte wijn, een muziekje, en een leuk vriendinnetje.
Wanneer is het een drie?
Dat komt als ik die afleiding niet heb. Dat ik denk: waar gaat het eigenlijk allemaal over? Wat is het toch n grote eenzame exercitie. Maar soms zijn er van die geluksmomenten dat alles op zijn plaats valt. Door seks, liefde, drank, drugs of als het werk goed gaat.
Wat vind je het lekkerst? Drank, XTC of coke?
Coke vind ik niks. Coke gebruik ik hooguit 1 a 2 keer per jaar als correctie. Als ik echt te dronken ben geraakt. XTC vind ik wel lekker. En ik drink wel veel, maar ik drink het op weinig momenten.
Heb jij al een midlifecrisis gehad?...

Mijn definitie van een midlife crisis is dat je wakker wordt en denkt: ik ben 45 en nou zit ik hier met mijn vrouw, die toch ook niet meer de allermooiste is. In het huis, dat ik eigenlijk nooit had gewild. En dat lawaai wat van boven komt, zijn mijn kinderen. En toen ik 17 jaar geleden aan die baan begon had ik toch gedacht dat ik dat maar twee jaar zou doen. Dan denk je opeens: ik moet hier uitbreken. Dan word je verliefd op de secretaresse van het naburige bedrijfspand. En dan ga je een XTC pil slikken op een feestje en blijf je bij haar slapen. En dan denk je dat je verliefd op haar bent en zeg je tegen je vrouw dat je bij haar weggaat. En tegen de kinderen dat je ze zal blijven zien en dat je van ze zal blijven houden. Dat heb ik allemaal niet. Ik ben nooit in een web verstrikt geraakt.
Hoe komt dat dan?
Door het gewoon niet aan te gaan. Ik heb geen langdurige relatie, wisselende banen en geen kinderen.
Ben jij een foute man?
Ik heb nu toevallig mijn sieraden niet om, maar soms draag ik zo'n dikke Boedha-ketting. Ik heb een cabriolet. Ik zie er redelijk vaak behoorlijk bruin uit. En ik ben een ontzettende flirt. Het zijn alle aspecten van de foute man.
En vriendinnetjes achterlaten die gebroken zijn.
Nee, dat dan weer het minste geloof ik. Want met alle vrouwen met wie ik een langdurige relatie heb gehad, heb ik nog steeds contact.
Ik had het idee dat Manuela Kemp helemaal...
Mja, Manuela is daar wel een uitzondering in.
Loretta Schrijver is toch ook behoorlijk gecrasht?
Nou ja.. goed.. Kijk, na mij is het gewoon minder leuk... Nee, dat is flauw. Sommigen crashen misschien wel ja. Maar net zoals ik niet vind dat ik verantwoordelijk ben voor het geluk van degene die met mij is, ben ik ook niet verantwoordelijk voor het ongeluk van degenen die niet meer met mij is.
En type foute man is de vrouwenverslinder die heimelijke gevoelens heeft voor mannen. Zou het misschien kunnen dat je biseksueel bent, of homo?
Ik heb dat vroeger wel gedacht. Ik heb me zelfs voorgenomen om het te zijn. Ik was toen een jaar of 18, en had ontzettend veel mannen achter mij aan die zeiden: "jij bent wel zo maar jij weet het nog niet." Toen dacht ik: misschien moet ik me er eens toe zetten. Maar ik red het gewoon niet.
Nee?
Nee. Ik heb het echt geprobeerd. Dan ging ik 's avonds weg en dan dacht ik: nu ga ik eens niet op meisjes letten, maar op jongens. Hoe ingewikkeld is het? Nou ja, en na tien minuten was ik het alweer vergeten.
Ooit gekust met een man?
Jawel. Vaak genoeg. Met drank op zoen ik makkelijk.
En naar bed?
Nee, zover is het niet gekomen.
Dus het is niet ze dat je geen relaties hebt die tot de dood duren omdat je stiekem homo bent. Wat is het dan? Bindingsangst?
Een vriendin van mij zei: "waar wind je je over op? Sommige mensen schrijven een boek, andere mensen schrijven korte verhalen. Jij bent gewoon van de korte verhalen. En als jij uiteindelijk aan het eind van je leven 100 korte verhalen hebt is dat toch net zo mooi als dat een ander drie romans heeft?" Maar ik zou het ook heel erg leuk vinden als het er ooit van zou komen. Om bij wijze van spreken te trouwen.
Wat zoek jij in een vrouw?
Ik zoek vermaak in een vrouw. Dus plezier. Ik zoek ook correctie. Gn aanbidding in ieder geval. Wat ik ook prettig vind, is dat ze af en toe een heel klein beetje op mij let. En ik zoek kameraadschap. Het samen tegen de rest gevoel.
Nog een andere eigenschap van de foute man: zodra de relatie stabiel wordt, verdwijnt de lust. Herken je dat?
Als de buit echt meegesleept is in het hol en aan alle kanten gebruikt is en er komt geen spanning meer bijja, dat klopt.
Ben je wel een goede minnaar?
Niet overdreven. Ik ben in het seksspel niet de veroveraar die helemaal van a naar b naar c gaat. Als het instartpunt ergens halverwege het alfabet ligt vind ik het een stuk beter. 
Ben jij wel eens op een genante manier verliefd geweest?
Heel vaak zelfs. Als ik verliefd ben dan ben ik het ook volledig. Dan vind ik ook dat alles te lang duurt. Dat er bij wijze van spreken gisteren al getrouwd had moeten worden. En vind ik elke schoorvoet van de dame al ongepast. 
Ben je wel  eens kapot geweest van liefdesverdriet omdat het niet wederzijds was? Nooit. Maar eerlijk gezegd ben ik wel zo'n laffe hond dat ik pas schaak op het moment dat ik weet dat de dame ook te schaken valt.