Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"
26 Aug '05 - 373 W, 1 I - + 26 - 24

THUIS BIJ TALPA

Koffietijd en de 5 uurshow. Het waren eens de Mol's vetste cashcows. Het was lang geleden.
'Dat kunstje flik ik gewoon weer', zal John gedacht hebben en programmeerde het huiselijke mutsprogramma 'Thuis' op zijn familiezender.
'Een dagelijks live magazine; vijf uitgesproken persoonlijkheden geven hun eigen kijk op het nieuws van de dag, herkenbaar voor iedereen', belooft de tv-gids. De uitgesproken persoonlijkheden zijn: Froukje, Winston, Victoria, Gordon en Angela (achternamen zijn bij de Talpa-familie verboden). Onder het mom 'Kijk ons eens gewoon zijn gebleven', delen de 'groten der aarde' verhalen met elkaar die een gewone sterveling een rotberoerte van verveling zouden geven. "Ik tankte met mijn eerste auto altijd voor 25 gulden", "Ik vind tv en radio even leuk om te maken", "Zeg, wat voor w.c. pot heb jij eigenlijk?"...

De bedoeling is dat we de 'sterren' beter leren kennen. Daarom gaat Froukje over haar exen vertellen ("Aan welke ex denkt Froukje nog elke dag?!" "Zo meteen: meer nieuws over de exen van Froukje!"). Ze heeft er zes gehad.  Welke schoonfamilie ze het minst mist? Geen, ze heeft alleen maar leuke gehad. En aan welke ex heeft ze de mooiste herinneringen? Aan meerdere. Met één heeft ze laatst nog wat gedronken.
Om de familiesfeer nog optimaler te maken, wordt er een docusoap van de moeder van Gordon gemaakt. "Wat doet u zoal de hele week?' informeert Angela. "Niks eigenlijk", antwoordt ze, wat bevestigd wordt door het - exclusieve! - voorproefje dat wordt getoond. Ma Gordon zit in de auto, Ma Gordon komt bij de tandarts en vraagt zich af of ze de linkerdeur of de rechter moet hebben, en Ma Gordon zegt iets onverstaanbaars tegen de baliemevrouw. Geweldig! Vanaf nu een paar keer per week in 'Thuis'!
Overig nieuws: P Diddy heeft zijn naam veranderd in Diddy, het beste vriendinnetje van Froukje ("IK was haar bruidsmeisje!"), soapie Jasmine Sendar (niet van de Talpa-familie, dus met achternaam) is getrouwd maar daardoor is haar leven niet veranderd ("uit eerste hand, altijd leuk", vindt Winston).
De zelfspot waar RTL Boulevard zo groot mee werd, ontbreekt bij 'Thuis' volledig. Zelfspot heeft plaats gemaakt voor zelfverheerlijking. Als dit programma de slag om de kijker in de vooravond gaat winnen, vreet ik mijn rechterhand op.