Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"
18 Jul '05 - 380 W, 1 I - + 36 - 22

BRIDGET'S BETAALDE VAKANTIE

Na succesnummers als 'BNN at work', 'Lijst 0' en 'Neuken doe je zo', dacht presentatrice Bridget Maasland kennelijk: Ik produceer mijn programma voortaan lekker zelf. Dat had ze beter niet kunnen doen.
Voor BNN bedacht ze 'The Bridget Triangle', waarin ze met steeds wisselende koppels BN-ers in een camper door Argentinië reist. De serie opent met Guus Meeuwis en Bastiaan Doesburg (een jonge kok die kansarme jongeren opleidt in het Net 5 programma 'Fifteen'), die zelf ook nogal verrast is: 'God, val ik al onder de Bekende Nederlanders dan? Dat is me even ontgaan.' Bridget begroet de twee hartelijk en zet vervolgens overduidelijk de ene scène na de andere in scène...

De eigenaar van een schaapsboerderij opent 'spontaan' met: "If you want to eat and stay here, you'll have to work for it. We have to catch the sheep, and then cook it." Bridget acteert uit volle borst: 'O! Dat hoef ik niet te zien hoor!'. En dat gebeurt dan ook niet. Het ingezette dramalijntje valt direct dood.
Wel zien we hoe het drietal eindeloos paardrijdt. Dat kan Bridget namelijk heel goed.
Daarna is het tijd voor een diepte-interview. "Moet je alles meegemaakt hebben waarover je schrijft?', vraagt ze de 'Kedeng-Kedeng'-zanger. En met 'Wanneer wist jij dat je de keuken in wilde?', zaagt ze de onbekende kok door. Na nog wat prutvragen naar de bekende weg zien we het hele stel in een roeiboot zitten, wat eten en een liedje zingen.
Als Bridget de volgende ochtend, met voorgeproduceerde verwarde haren, de heren meedeelt: 'ik heb jullie de afgelopen twee dagen behoorlijk uitgewoond, dus we gaan vandaag wat rustigs doen', is zelfs Guus Meeuwis verrast door deze, zeker voor BNN, opvallende benadering. 'Echt waar? Ik had eigenlijk gedacht dat we met onze kop naar beneden van een paal zouden worden gegooid of zo". Maar Maasland vindt souvenirs kopen ("Is deze leren tas niet wat voor je vrouw, Guus?"), veel leuker.
De gedachte was vast dat als je BN-ers naar een ver buitenland haalt, je automatisch spannende tv krijgt. Het tegendeel is nu bewezen. Dit programma had net zo goed op de Veluwe gemaakt kunnen worden. Ik snap dat Bridget af en toe op vakantie moet, maar liever niet van mijn belastingcenten.