Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"
16 Jul '05 - 402 W, 1 I - + 24 - 27

PATTY VAN DE STRAAT

Het is drankneus Patty Brard gelukt om 50 jaar te worden. Helaas viert ze dat niet binnenskamers. Ze maakt liever schoon schip met haar verleden. Samen met haar dierbaarste vriend, de camera.
'Ik heb teveel vriendschappen verwaarloosd, teveel ruzies nooit uitgesproken, en teveel mensen niet genoeg bedankt', sprak de in netpanty uitgedoste Patty schuldbewust.
De afgelopen weken hebben we kunnen zien wat haar definitie van vrede sluiten is. Had ze maar wat vaker naar 'Het spijt me' gekeken. 'Pats life' blijkt één grote gelijkhaalshow.
Haar grootste slachtoffer is ex René Muthert. Op hoge poten begeeft de vleesgeworden Patsy zich richting het verre Groningen. Daar probeert René namelijk met zijn nieuwe vriendin een nieuw leven op te bouwen. En dát is natuurlijk niet de bedoeling.
'Hoezo doe je niet open?!, opent de diva haar verzoeningspoging door zijn intercom...

'Omdat ik daar geen zin in heb', antwoordt René. 'Ik zit midden in een verbouwing'.
'Maar ik kom je effe wat brengen...', stalkt ze, en werpt een sluwe blik in de camera. Als een geraffineerde pedo heeft ze als lokkertje zijn oude keyboard meegebracht.
'Ach Patty', verzucht René, 'dat hoef ik niet'. En sluit netjes af met: 'bedankt voor je komst en tot ziens'.
De vredesstichtster is niet zo van beleefheid gediend. 'Bedankt voor je komst en tot ziens?! Ik zal me een daar een beetje de tering voor je sjouwen! Wat is dat nou voor onzin, doe niet zo achterlijk, weet je hoe ver dat rijden is hiernaar toe?', gilt de vrouw die onaangekondigd met een cameraploeg op zijn stoep staat. En 'voor straf' zijn hele nieuwe buurt ook maar even oproert tot een gillende mensenmassa die 'René! René! Vuile lafaard!' onder zijn raam scandeert.
René doet niet open.
En Patty loopt d'r gelijk mis.
De rancuneuze tv-presentatrice is echter niet voor één gat te vangen. Voortaan laat ze geen kans meer onbenut om Rene's privacy te schenden in 'Pat's life'. Ze noemt gretig zijn naam, vertoont voortdurend zijn foto's, en herhaalt oude scenes uit 'Patty's posse.' (waarin René scheeuwt en Patty hartverschreurend huilt).
Onlangs heeft de diva weer iets nieuws gevonden. Ze sleept haar advocaat voor de rechter die haar scheidingsproces 'héél, héél erg slecht' heeft gedaan. Met een nieuwe begint ze vervolgens het hele proces weer van voren af aan.
Hoogste tijd voor een algeheel straatverbod voor Patty Brard, lijkt me.