Zoek!

'Opbeurende' kritieken

"Nathalie Huigsloot kan beter haar geld op haar rug verdienen!"
02 Aug '05 - 387 W, 1 I - + 25 - 18 tv recensies

TOOSKE HEEFT VERSTAND VAN KINDEREN

In 'Help! Ik word vader' overvalt Tooske elke week een onervaren vader in spé met dé ultieme vaderschapstest: een weekend lang wordt hij opgezadeld met het kroost van een ander. Het vooropgezette idee: mannen hebben geen idéé! En juf Tooske zal ze wel eens haarfijn vertellen hoe je voor kinderen moet zorgen.
Voor de zekerheid hebben de makers wat opdrachten bedacht, waarbij de vader wel in de mist moét gaan (Weet je wat we doen? We zetten...haha...een...haha... campingbedje neer wat heel moeilijk is om op te zetten...haha...en daar laten we hem dan mee worstelen...en dan zetten we er zo'n lollig slapstick muziekje onder…haha!").
"De komende twéé dagen én twéé nachten ga jij in je ééntje zorgen voor twéé kinderen", schreeuwt de presentatrice het eerste slachtoffer toe.
"Okay", antwoordt de nietsvermoedende jongeman. En probeert het campingbedje op te zetten.
Hij worstelt ermee.

"Ja Robbert, misschien éérst even de gebruiksaanwijzing lezen, hč? Die staat toch écht dúídelijk op de bodem," voorziet Tooske zelfgenoegzaam het geheel van klemtoonrijk commentaar.
Robbert gaat met de kids in de weer. "Zo, hij zit me te meppen', grapt hij als de baby vrolijk met z'n armpjes naar hem slaat. "Néé Róbbert! Sam is enthousiást", "haal hem er maar even uit, Róbbert, "maak anders een flesje melk, Róbbert", "misschien de volgende keer van tevoren even nádenken hoe je twee kinderen in bad gaat doen. Dat kan óók helpen.","een beetje tempo Róbbert! Binnen een uur word je op de kinderboerderij verwacht!…" Zo ratelt Tooske het hele spanningsloze programma met paternalistische voice-overs vol.
Dan is het tijd voor de geplande plotwending in het programma: er moét ingegrepen worden, want dit kan zo natuurlijk langer. En wel door de moeder van Robbert, vindt de kinderloze Tooske. Muziek alsof het Star Wars schip in aantocht is, wordt ingestart. Robbert's moeder komt in slow-motion aangelopen en Tooske gilt: "Robbert... maak je borst maar nát! Want máma is op óórlogspad!"
De moeder geeft wat tips, en dan heeft Robbert ineens álles onder controle. Zijn vrouw ziet de beelden en zegt dat ze reuze trots op haar man is. "Maar in het begin niet hč?!", bewaakt Tooske angstvallig het format.
Nee hoor, Tooske. In het begin niet.